Mintsje de Boer: Combineren van Promotieonderzoek met Klinisch Werk

Veel promovendi doen (een gedeelte van) hun promotieonderzoek naast werk in de kliniek. Dit kan soms best stressvol zijn. Wij vroegen drie ervaringsdeskundigen die hun promotieonderzoek combineerden met klinisch werk naar hun ervaringen en tips voor succes.

Mintsje de Boer,
AIOS Plastische Chirurgie Maastricht UMC+

‘Ik ben in 2014 begonnen met onderzoek doen bij de Plastische Chirurgie (eerst over ASIA/ Breast Implant Illness), en eind 2015 is het onderzoeksconsortium, mede door mijn inspanning, opgericht dat onderzoek doet naar Breast Implant-Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma. Sinds 2014 heb ik mijn onderzoek altijd gecombineerd met mijn studie, en vanaf eind 2016 als ANIOS Plastische Chirurgie, en vanaf begin 2019 als AIOS.

Dit is in de bachelor gelukt omdat je niet 5 dagen in de week onderwijs had, omdat ik tijdens mijn master/coschappen bij terugkomdagen vaker achter mijn laptop zat te werken, en ik tijdens mijn studie een GEZP/wetenschapsstage had in het laatste jaar die ik over BIA-ALCL kon doen. Maar veel werk deed ik met name in de avonduren op de bank achter de laptop. Tijdens mijn ANIOS tijd heb ik wel ruimte gekregen met een wetenschapsdag, maar ook toen deed ik veel werk in de avond.

Het hielp mij altijd op doelen te stellen per week/avond, zodat ik vrijdagavond en zaterdag altijd vrij had, en dan zondag meestal toch even achter mijn laptop werk ging verzetten. Vaak nam ik ook mijn latop mee, zodat als er een loos uurtje was ik mails kon beantwoorden of wat analyse of tekst kon schrijven. Dat was wel druk, en dat gaat wel eens ten koste van sociale activiteiten maar ik had een duidelijk doel, dus dat helpt echt wel.

De laatste 1-2 jaar stond de echte wetenschap op een wat lager pitje omdat het grotendeels af was, en natuurlijk omdat COVID ontstond (en ik niet wilde promoveren tijdens een lockdown, wat uiteindelijk niet helemaal gelukt is).

Voordeel van onderzoek en ANIOS combineren is dat je tegelijkertijd werkt aan je klinische ervaring als je wetenschapsCV/PhD.’

Mintsje promoveert op 10 december 2021 aan Maastricht University op Breast Implant-Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma.

Vorige
Vorige

Werken in het Macha Mission Hospital – Zambia 

Volgende
Volgende

Kamil Oflazoglu: Combineren van Promotieonderzoek met Klinisch Werk